Zadnji mesec je iz naše sobe vsak dan zadišalo po kruhu. Na posebni mizi je bil postavljen material za peko kruha, ki ga je lahko izbral po en otrok naenkrat. Na mizi so bile postavljene osnovne sestavine: moka, pripravljen kvasec, sol in voda. Vsako od teh so odmerili s svojo merilno žličko, jo stresli v večjo posodo in vse skupaj zamesili. Oblikovali so štručke, hlebce, pletli kite … Vsak otrok je bil na svoj kruh zelo ponosen in ga je z veseljem večkrat naredil.
Prek slikovnih kart pa so otroci spoznali, kako nastane moka ter katere kruhe jedo ljudje po svetu. Karte od zrna do moke so vsebovale štiri slike, na katerih je bilo: polje pšenice, kombajn in traktor s prikolico, mlinski kamen ter žakelj moke. O vseh smo se pogovorili, pšenico pa so si otroci tudi od blizu ogledali. Prek kart o kruhih so otroci ugotovili, da ljudje po svetu jedo zelo različne vrste kruha. Spoznali so njihova imena in jih razvrstili po kontinentih. Nekatere med njimi so tudi okušali (italjansko ciabatto, francosko bageto in nemški rženi kruh).