Jesen je čas pobiranja različnih pridelkov. V zeleni sobi smo spoznavali različno zelenjavo, ki smo jo nabrali na vrtu (česen, čebula, šalotka, stročji fižol, feferon, kumara, paradižnik, brokoli, cvetača, jajčevec, paprika, krompir, korenje, šparglji, zelena, različne vrste buč, lubenica in melona). Zelenjavo smo narezali na koščke in jo z zaprtimi očmi poskušali prepoznati. Otrokom niso bili všeč šparglji in jajčevec, ker so se jim zdeli pregrenki. Ugotovili smo, da imamo zelo dobro razvit čut za okus, saj smo prepoznali skoraj vso zelenjavo. Bolj teoretičen in poučen del pa je bil ločevanje spoznane zelenjave na tisto, ki raste pod zemljo in tisto, ki raste nad njo. Na njivi v tem času cvetijo tudi sončnice z velikimi, rumenimi cvetovi, ki se obračajo za soncem. Jeseni na vrhu stebla ostane samo še črnikast kolut s semeni, iz katerih stiskamo olje.