Zgodbe iz karantene #26

26. zgodba je prav posebna. Ker je zgdoba o povezovanju in sodelovanju, tudi v času izrednih razmer. A pojdimo lepo po vrsti. Ob različnih kontaktih z našimi starši, smo velikokrat dobili informacijo, da naši malčk zelo pogrešajo naše vzgojitelje. Zato smo se odločili, da bomo organizirali, da se preko sodobnih sredstev, povežemo in omogočimo drug drugemu, da se na kratko vidimo. Za datum smo si izbrali 30. april in 1. maj. Zakaj? Naši otroci še niso vešči uporabe tehničnih pripomočkov, zato potrebujejo starša za pomoč. Ker pa so se naši starši nekateri že odpravili v službo, smo si rekli, da “počitniške” dni izkoristimo za posebno “počitniško” druženje.

Vprašanje, ki se je pojavilo, pa je bila izvedba. K sreči smo izvedeli za organizacijo Stičišče središče, ki pri razvoju podpira društva in zasebne zavode ter druge nevladne organizacije Osrednje slovenske regije. Z njimi smo se dogovorili za izposojo programske opreme, hkrati pa so nam bili ves čas na voljo z nasveti in tehnično podporo. To, 26. zgodbo, si bomo prav posebej zapomnili, saj smo izredno zadovoljni, da smo našli še nekoga, s katerim bomo tudi v prihodnosti sodelovali. Hkrati pa se jim zahvaljujemo za njihovo pripravljenost in pomoč!

Izvedba je bila odlična in večinoma odziv nad pričakovanji. Še bolj smo bili veseli, da nismo nikogar spravili v jok in da so nekateri navdušeno pripovedovali, kako preživljajo dni karantene, spet drugi, tisti bolj sramežljivi pa malce manj. Smo se pa tudi na ta način malce bolj povezali in ugotovili, kako zelo pogrešamo drug drugega.

Add your thoughts

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja